Miriam Notten ★ Netwerkadviseur

Beroep: Netwerkadviseur
www.lared.nl
Linkedin

“Het is kansen zien, actie ondernemen en elke keer opnieuw beginnen”

DSC_0055

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

‘Jullie moeten elkaar echt ontmoeten!’. Dat zei Gerthe Vonk tegen mij tijdens de netwerklunch die Ilone Blaauw organiseerde, omdat ik een blog over haar ging schrijven. Ilone was enthousiast geworden over mijn unieke netwerkproject door een eerdere blog die ik schreef over Mariska Hidding. Die had Ilone weer voorbij zien komen op Facebook. Oninteressante informatie… of toch niet? Tot voor kort kende ik deze drie dames niet en inmiddels zijn het drie persoonlijkheden in mijn leven die iets voor mij willen betekenen en voor wie ik iets wil betekenen. In mijn ogen is dat precies wat netwerken is. En wie ik volgens Gerthe moest ontmoeten? Dat is Miriam Notten.

Miriam richtte ruim 12 jaar geleden de netwerkorganisatie La Red op als ZZP’er. Inmiddels is zij ondernemer, netwerkadviseur en leidinggevende. ‘Bij La Red zorgen we ervoor dat iedereen zijn netwerk leert te benutten: op individuele schaal en in organisaties. Wie zit er in jouw netwerk? Wat wil je graag bereiken? En hoe zorg je ervoor dat je netwerk je daarbij helpt? La Red geeft onder andere advies op het gebied van sociaal kapitaal management en maakt netwerkanalyses. Daarnaast organiseert LaRed maandelijks verrassende ontmoetingen vanuit de La Red Netwerkclub: momenten om kennis, visies en relaties te delen met mensen uit een andere ‘vijver’.

Miriam begrijpt het niet als mensen het belang van netwerken niet inzien. ‘Je netwerk is een onuitputtelijke bron, waar de kansen voor het oprapen liggen. In Nederland is men gewend om alles zelf te doen. Om hulp vragen is negatief, dat is jammer. Eigenlijk is netwerken als ondernemen. Je moet kansen zien, actie ondernemen en elke keer weer opnieuw beginnen. Maar netwerken is ook gewoon vragen stellen. Je netwerk kan nog zo groot zijn, maar als je er niks mee doet is het niks waard. Mijn missie is om mensen er wel iets mee te laten doen’. De baan van netwerkadviseur is Miriam op het lijf geschreven.

Aan de werkzoekenden onder ons geeft Miriam ook graag iets mee over netwerken. ‘Als mensen een sollicitatiebrief verstuurd hebben, voelen ze zich goed. Ze zien het als iets wat ze weer van hun lijstje af kunnen vinken. Netwerken zien zij niet als een vinkje, terwijl het juist heel actiegericht en effectief is. Het helpt echt als de selectiecommissie weet dat er een sollicitatiebrief komt van Raffaella Ammazzini. Als je die baan eenmaal hebt, moet je je netwerk natuurlijk wel blijven onderhouden. Met netwerkvorming kun je namelijk in iedere situatie je voordeel doen!’

Een mooie toevoeging van Miriam vind ik haar opmerking over hoe netwerken werkt. ‘In contact met anderen is het belangrijk om goed te luisteren en vragen te stellen. Als je iets geeft aan een ander, krijg je vanzelf iets terug. En dat hoeft niet per se van diezelfde persoon te zijn’. Miriam geeft mij prachtige voorbeelden van netwerken en tot welke mooie resultaten dit kan leiden. Nu ben je vast benieuwd naar die prachtige voorbeelden. Ik heb zojuist geleerd dat netwerken ook gaat over vragen stellen. Waarom zou je Miriam niet gewoon benaderen? Je weet nooit tot welk mooi resultaat dat leidt!

Meer weten over netwerkend werken? Aarzel dan niet om contact op nemen met Miriam. 

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: