Supervrouwen

RaffaellaRaffaella Ammazzini zocht werk als communicatiemedewerker en startte haar netwerkproject waarbij ze mensen interviewt over enthousiasme in hun werk. Dit project brengt haar niet de communicatiebaan maar wel het besef: ik word diepgangjournalist!

Voor het TV-programma Supervrouwen interviewde ik de initiatiefneemster Wendy Broersen tijdens de opnames van het programma. Daar raakte ik in gesprek met een paar van deze supervrouwen. Want wanneer ben je nou een supervrouw? Moet je dat uitleggen of vertel je gewoon je verhaal?

Sonya Dias
Presentator, dagvoorzitter & organisatietalent

Sonya Dias Work The Net Passie voor Werk‘Het maakt niet uit welke afkomst je hebt, als je een bepaald talent hebt en je gaat er ook
voor dan is alles mogelijk. Als je het over diversiteit hebt, heb je het niet alleen over kleur, man/vrouw, maar ook over dezelfde persoonlijkheden, daarin mag ook meer diversiteit zijn. Ik ben voor diversiteit maar mijn focus ligt op vrouwen empowerment. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen mannen maar ik ben vóór vrouwen: wij kunnen elkaar versterken. In de toekomst wil ik een eigen talkshow waarin ik vrouwen een podium bied om hun verhaal te vertellen en om ze te inspireren.’ Dat Sonya haar eigen talkshow wil is niet heel verrassend, zij is in haar huidige werk namelijk presentator en dagvoorzitter. ‘Als presentator heb je een voorbeeldfunctie. Je staat op een podium en mensen spreken je aan. Het voelt goed als je merkt dat de boodschap aankomt, dat je impact hebt gehad.’
www.sonyaspreekt.nl

Patricia Engelvaart
Directeur/Eigenaar Engelvaart Bodywear

Patricia Engelvaart Work The Net Passie voor WerkPatricia Engelvaart is de 3e generatie in familiebedrijf Engelvaart Bodywear: een productiebedrijf in ondergoed voor man, vrouw en kind. ‘Ik ben iedere dag blij met het werk dat ik doe. Als wij kwalitatief heel mooie producten verkopen die wij zelf ontwikkeld hebben, word ik gewoon blij. Wij hebben eigen productiebedrijven in Tunesië. Dit land is qua wetgeving verder dan Bangladesh of het verre oosten. Daardoor bieden wij de medewerkers de hoogste standaard. Geen kinderarbeid, prima werktijden en een fatsoenlijk salaris. Wij maken van een probleemverhaal een succes.’ Een ander mooi voorbeeld hiervan zijn de lingeriezaken die door de crisis alleen nog bh’s verkochten. ‘De bijpassende slipjes vond men te duur, de lingeriezaken verloren omzet en hadden geen alternatief. Op zo’n moment bedenken wij een goed product om op de markt te brengen: mooie, vrouwelijke shortjes van goede kwaliteit in een bijpassende kleur voor een betaalbare prijs!’
www.engelvaartbodywear.comwww.rjbodywear.com en www.beerenbodywear.nl

Linda Mos * Hairstylist
Eigenaar Create by Mos – met Mirjam Mos

Linda Mos Work The Net Passie voor WerkLinda Mos werd zelf niet geïnterviewd voor Supervrouwen maar deze hairstylist viel tijdens de voorbereidingen wel op met haar verhaal. ‘Mijn zusje Mirjam en ik wilden haar betaalbaar maken en zijn samen een kapsalon begonnen. We wilden haar een totaal andere beleving geven: een shiatsu wasmassagestoel en een eigen app voor afspraken. Maar ook samenwerking met winkels uit de buurt zoals de parfumwinkel, de groenteboer, de sieradenwinkel en een webshop. We werken samen door elkaars producten aan te bieden en we willen elkaar versterken, het draait echt om de beleving.’ Die beleving ervaart Linda ook wanneer ze bruidskapsels doet. ‘Ik word echt heel blij van bruidjes. In een korte tijd spreek je elkaar heel veel, dat begint al bij het proefkapsel. De adrenaline, de spanning, de voorpret: die voel ik ook.’ Het ondernemen sluit hier mooi op aan. ‘Ik kan mijn eigen ding doen en daar haal ik energie uit!’
www.createbymos.nl

Wil je meer weten? Neem dan contact op met journalist Raffaella Ammazzini

Advertentie
Tagged with: , , , , , , , , ,
Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: