Kevin Jolly ★ Theatermaker Cabaretier & Schrijver

Beroep: Theatermaker Cabaretier & Schrijver
www.oeloek.nl
Speellijst Oeloek
Facebook
Theater Ins Blau

“Ik heb mijn leven omgegooid en heb er geen seconde spijt van gehad”

DSC_0697

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Toen ik Kevin leerde kennen, was hij al theatermaker, cabaretier, schrijver en grappig. Toch zag zijn toekomst er ooit anders uit. Kevin was 18 toen hij geneeskunde ging studeren. ‘Tijdens mijn studie was ik al veel bezig met optredens. Stiekem wilde ik het podium op maar daar was geen brood in te verdienen. Toen ik mijn doctoraal had gehaald, besloot ik auditie te doen bij de Theaterkade in Amsterdam. Daar word je opgeleid tot uitvoerend zelfstandig theatermaker. Ik wilde niet op mijn tachtigste terug kijken op mijn leven in de wetenschap dat ik er nooit voluit voor was gegaan.’

Toen Kevin werd aangenomen moest hij zijn hele leven omgooien. ‘Ik werd geen arts en ging opeens nog 4 jaar studeren. 4 jaar lang was ik 24/7 met theater bezig. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Wij leerden alles zelf te doen: stukken schrijven, spelen, regisseren, produceren, kortom: helemaal zelfstandig zijn. Gedurende de opleiding is mijn liefde voor stand up comedy ingehaald door cabaret. Dat is veel beeldender, veel meer drama en tegelijkertijd grappig.’

Kevin is eigenlijk cabaret. Maar hij doet nog veel meer. Hij schrijft toneelstukken voor producenten en teksten voor een reclamebureau. Daarnaast heeft hij jaren voor TV geschreven, voor Onderweg naar morgen. Ook doet hij PR en onderhoudt hij contacten met de pers. Het leukste vindt Kevin toch in groepsverband werken.

Dat kwam mooi uit op de Theaterkade. Er was een bijzondere klik met 3 klasgenoten en zij deelden de liefde voor cabaret. Met hun afstudeervoorstelling Psychose van de Lemming wonnen zij de Nestval-tournee. Nu vormen Kevin, Jantijn, David en Carlijn samen Oeloek en maken zij professioneel cabaretvoorstellingen. ‘We maken voorstellingen echt met z’n vieren. Sommigen schrijven de teksten, anderen komen op ideeën voor muziek en improvisatie. Uiteindelijk gaat alles door 4 paar handen. Het is een product van de groep, dat is onze kracht.’

Oeloek is nu bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling. ‘Het creatieve proces van het verzinnen van een nieuwe voorstelling is heel moeilijk maar ongelooflijk leuk. Soms komt iemand met een idee waardoor we met z’n vieren op de grond liggen van het lachen.’

Je wilt nu vast weten wat je van Oeloek kunt verwachten als je in de zaal zit? ‘We houden niet van braaf. Er zijn muzikale acts, het is grappig, fysiek en ruw. Als we elkaar op het podium slaan, dan slaan we ook echt. We kleuren graag buiten de randjes. We willen bereiken dat mensen de zaal verlaten en denken: hoe hebben ze dit kunnen verzinnen?’

Schermafbeelding 2015-04-09 om 19.03.20Je moet in de zaal zitten om Oeloek echt te beleven. Ik ben zelf al naar meerdere voorstellingen geweest en binnenkort gaan we met vrienden voor de tweede keer naar de voorstelling Prille Roest. 20 april 2015 treedt Oeloek namelijk op in Theater Ins Blau in Leiden. Ik zie je in de lobby!

Wil je meer weten over Kevin of Oeloek? Kijk dan op www.oeloek.nl

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: