Maurits Meijer ★ Freelance Webdeveloper

Beroep: Freelance Webdeveloper bij ByteBliss
http://bytebliss.nl
www.slagzet.com
Slagzet op Facebook
Damapp voor Android

“Ik wilde ervaring opdoen als ondernemer”

DSC_0118

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Onlangs ging ik uit eten met 3 oud-collega’s van Albert Heijn. Ik kwam erachter dat ik te maken had met 1 Functioneel Beheerder en 2 Webdevelopers. Maurits had direct mijn aandacht toen hij vertelde dat hij de stap had gemaakt naar Freelance Webdeveloper.

‘Een paar jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om freelance webdeveloper te worden. Mijn eerste klant had ik al binnen voordat ik begon. Ik wilde aan de slag als freelancer om wat ervaring op te doen als ondernemer. Een ondernemingsplan schrijven, administratie, de marketing. Maar ook projecten doen van het begin tot het eind. Als freelancer bouw ik websites en maak ik apps. Ik doe dan alles zelf. Bij een werkgever is dat anders. Iedereen werkt aan verschillende fases. Soms word ik ingehuurd om tijdelijk een team te versterken. De gezelligheid van werken in een team en het uitwisselen van vakkennis zijn dan een welkome afwisseling.’

Maurits ken ik nog als relaxte groenteman bij Albert Heijn en van gezellige kroegavondjes met collega’s. Hij is niet het type dat op de voorgrond treedt, maar heeft zeker genoeg gespreksstof. En als het even kan, gooit hij er een scherpe grap tegenaan. Een relaxte jongen dus, Maurits, die met weinig woorden zijn punt maakt.

Dat laatste bleek wel toen ik vroeg waarom hij sales een lastig onderdeel van zijn werk vindt. ‘Dat vind ik gewoon.’ Gelukkig weet hij zijn reactie goed uit te leggen. ‘Mezelf verkopen daar ben ik veel te bescheiden voor. Het is in mijn vakgebied lastig om iemand te vertellen wat je doet en je diensten aan te bieden. Als ik vertel dat .NET één van mijn specialismes is, begrijpen mensen dat vaak niet. Laatst had ik een gesprek bij een detacheringsbureau. Degene die ik sprak, heeft ervaring in mijn vakgebied. Hij weet wat het is als je webdeveloper bent met certificaat en 6 jaar werkervaring. Met hem heb ik een heel goed gesprek gehad, dat gaat dan vanzelf.’

Als freelancer kun je soms je tijd indelen zoals je dat zelf wilt. Dat komt mooi uit, want Maurits houdt van dammen. Hij damt zelf sinds zijn 9e en geeft nu een damcursus op een basisschool aan bijna 30 kinderen. Sinds september 2012 is zijn website www.slagzet.com online. ‘Ik ben er trots op. Op mijn website kun je spelen, ontdekken, puzzelen en delen. Slagzet betekent een combinatie van zetten waarmee je damschijven kunt winnen. Het is heel moeilijk om over dammen te praten zonder beeld. Daarom wissel ik op mijn website combinaties uit met andere dammers. Maar ook het online damspel wordt heel vaak gebruikt. Op een gemiddelde dag spelen wereldwijd tussen de 200 en 300 mensen het damspel op mijn site.’ De hele website, het damspel, een damapp voor android, Maurits bouwt echt alles zelf. Mooi toch, als je je werk en passie met elkaar kunt verenigen?

Wil je meer weten over Maurits Meijer? Stuur dan een email naar maurits@bytebliss.nl.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: