Mariska Hidding ★ Talentencoach & Projectleider

Beroepen: Talentencoach bij ME-factor en projectleider bij Veiligheidsregio Haaglanden
ME-factor
Like ME-factor op Facebook
Linkedin

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan”

Mariska Hidding

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

Mariska straalt heel veel positiviteit en enthousiasme uit. Ook is ze enorm gedreven, serieus en kritisch. Dat ondervond ik aan den lijve toen ik op sollicitatiegesprek ging bij Veiligheidsregio Haaglanden. Mariska was tijdelijk leidinggevende van het Team Communicatie en stelde mij verdomd lastige vragen.

Inmiddels is Mariska terug in haar functie van Projectleider. Daarnaast is ze actief als loopbaancoach met haar bedrijf ME-factor. ‘Voorheen was ik commandant. Het leukste vond ik om mensen in hun kracht te zetten. Dit deed ik door ze werk te laten doen waar ze plezier in hadden en daar op te focussen. Ik vind het heel belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Daarom ben ik loopbaancoach geworden.’

Coach zijn geeft veel energie. Zo werd Mariska gebeld door iemand die de dupe zou worden van een groepsontslag. ‘Ik had een gesprek van 2 uur met de dame in kwestie en in dat gesprek zag zij nieuwe mogelijkheden ontstaan en besloot zij zelf weer de regie te nemen. Toen dacht ik: wow dit is gaaf!’

Voor Mariska is de basis van een goed loopbaantraject een klik tussen de coach en de coachee. ‘Als de klik er niet is, moet je het gewoon niet doen. Ik heb de grootste klik met mensen die ervoor gaan, mensen die een klein duwtje nodig hebben. Die kan ik ze geven. Iedereen heeft zijn talenten, maar achterover zitten en jezelf zielig voelen, daar kan ik weinig mee.’

Doorvragen vindt Mariska essentieel tijdens een gesprek. ‘Veel mensen zien niet dat ze talent hebben, ze vinden het normaal dat ze iets kunnen. Door de juiste vragen te stellen zet ik die talenten in de spotlights. Vergelijk het maar met kinderen die een rapport krijgen. De focus ligt al snel op de slechte cijfers, terwijl het veel leuker is om aangesproken te worden op je talenten. Iedereen heeft talenten maar mensen kijken te vaak naar wat ze niet beheersen. Wat je wel beheerst, wordt met een beetje energie nog mooier. Dat kun je benutten in een nieuwe baan, maar ook in je huidige werk.’

Ik weet er alles van, want Mariska is mijn loopbaancoach. Na mijn vertrek bij Veiligheidsregio Haaglanden was het erg prettig om gesprekken te voeren met Mariska. Je wordt er enthousiast van als je coach bijna staat te juichen als ze ziet hoe mooi je CV is geworden. Ze stelde voor om te gaan bloggen en foto’s erbij te maken. Ik zag de trots in haar ogen toen ik dit netwerkproject opperde. Maar vooral stelt zij altijd de juiste vragen, die mij aan het nadenken zetten. Ik noem Mariska graag een inspirerende coach. En het grappige is: dat hoort zij veel vaker!

Wil je meer weten over Mariska Hidding? Stuur haar dan een berichtje.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: