Debbie Helaha ★ Zangeres & Adviseur

Beroepen: Zangeres en Beleidsadviseur HRM
Linkedin

“Ik mag me gelukkig prijzen dat ik zulke gave dingen doe”

zwart witDSC_0199

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

‘Waar ben je het meest trots op in je carrière?’ Dit was de eerste vraag die ik Debbie stelde toen ik haar ruim 7 jaar geleden leerde kennen.  Zij kwam op sollicitatiegesprek bij Gemeente Alphen aan den Rijn en ik, de P&O-stagiaire, stelde haar deze vraag. Met haar oprechte, persoonlijke antwoorden en natuurlijke overwicht pakte zij iedereen in. Debbie werd aangesteld.

Momenteel is Debbie beleidsadviseur HRM met focus op de organisatie.  Daarnaast heeft zij al ruim 20 jaar een zangcarrière. ‘Als ik moet kiezen, komt muziek op de eerste plaats. Ooit stond ik op het punt om volledig voor een zangcarrière te gaan. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan omdat ik ook andere kwaliteiten wilde ontwikkelen.’

Debbie is blij met de kansen die ze in haar loopbaan heeft gekregen. ‘Ik mag me gelukkig prijzen dat ik heel gave dingen heb kunnen doen. Als adviseur heb ik bij veranderprocessen teams begeleid en training gegeven. Ik vind het geweldig om voor zo’n groep te staan en mensen in beweging te krijgen. Dat mensen na afloop zeggen: je hebt me nieuwe inzichten gegeven! Optreden voor publiek geeft mij ook een enorme kick. Ik heb op het hoofdpodium van het Glastonbury festival gestaan met Sister Sledge. Duizenden mensen die meezingen en meedansen, dat zal ik nooit vergeten.

Het gaat ook weleens anders dan gepland, maar voor Debbie is het glas halfvol. ‘Ik zoek altijd naar oplossingen. Soms krijg je de mensen niet mee, maar daar wil ik geen onnodige energie aan verspillen. Mensen die een andere houding hebben dan ik wil ik overigens niet veroordelen. Er zit altijd wel een verhaal achter en ik vind het interessant om te weten wat dat precies is. Dat geldt ook op organisatieniveau. Waarom is een team zoals het is? Wat is de beste methode om een verandering in gang te zetten?’

Verandering is niet altijd nodig, zoals in Debbie’s relatie bijvoorbeeld. Maar als je zo’n druk bestaan leidt moet je wel goede afspraken maken. ‘Toen ik 3 maanden op tournee ging met Karin Bloemen maakten we goede afspraken: bewust tijd samen inplannen en goed communiceren. We vinden het allebei belangrijk dat we binnen onze relatie een eigen leven hebben. Als je alles samen doet, word je zo afhankelijk.’

7 jaar na dato vraag ik Debbie weer waar zij trots op is in haar carrière. ‘Ik ben trots op het feit dat ik in twee verschillende werelden samenwerk met een enorme diversiteit aan vakkundige mensen. De ene dag overtuig ik de directeur tijdens een lunch en de volgende dag krijg ik een hele theaterzaal aan het swingen!

Wil je meer weten over Debbie Helaha? Stuur haar dan een berichtje via haar Linkedinprofiel.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: