Wendy Broersen ★ Supervrouw

Beroep: Eigenaar Wennies Advertising
Beroep: Initiatiefnemer en organisator Supervrouwen
www.nlsupervrouwen.nl
www.wennies.nl 
Linkedin

“Zonder eigenwijs te zijn kun je niet succesvol ondernemen”

Work The Net Wendy Broersen Passie voor Werk

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Supervrouwen. Alleen al het woord geeft mij een positief gevoel. Op een netwerkbijeenkomst van LaRed ontmoet ik Liz Early die mij enthousiast vertelt over Wendy Broersen en haar TV-programma Supervrouwen. Met Wendy aan de telefoon bespreek ik van alles: van de opnames van het programma tot het belang van chocola: de ideale ingrediënten voor een mooie blogdag.

Een mooie blogdag is het zeker. Ineens bevind ik me op de set bij de opnames van Supervrouwen. Je verwacht dat je dan een beetje mee mag kijken hoe het eraan toe gaat, maar niks van dat alles: voordat ik het weet zit ik in de stoel bij de hairstylist met getoupeerd haar en een prachtige haardracht als resultaat. Even later zit ik in het publiek om alles van heel dichtbij mee te maken. Het zal je niet verbazen dat ik spontaan allerlei andere supervrouwen interview en fotografeer. De sfeer is zo ontspannen, dat het voelt alsof ik met vriendinnen op stap ben.

‘Er heerst zo’n mooie sfeer omdat we dit samen doen en iets moois willen maken. De totstandkoming van dit programma komt vanuit een goede, oprechte intentie: de professionele groei van vrouwen. Die groei kan plaatsvinden in hun eigen bedrijf maar ook met de functie die ze ambiëren bij hun werkgever. Ik vind wel dat vrouwen meer ambitie moeten hebben en denk oprecht dat vrouwen die meer van zichzelf laten zien vaker op beslissingsbevoegde posities terecht komen. Dat maakt een betere wereld. Onderzoek bevestigt dat dit wel in combinatie met mannen is.’

Voor het eerst tijdens mijn netwerkproject wordt mij een inhoudelijke wedervraag gesteld. Wendy wil graag weten hoe ik hier zelf over denk. In mijn ogen geldt voor iedereen dat je werk moet zoeken dat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Uiteindelijk komt het dan waarschijnlijk op hetzelfde neer en komen er meer vrouwen op beslissingsbevoegde posities dan nu het geval is.

Volgens Wendy weten veel vrouwen precies wat ze willen en baseren daar hun keuzes op. ‘Het is grappig om te zien dat veel vrouwen in een leidinggevende functie een eigen onderneming beginnen. Dit doen zij omdat ze zich in het bedrijfsleven toch moeten conformeren aan het team. Zij geloven in hun eigen krachten en waarden. Als je dat niet doet, hoor je überhaupt niet in het ondernemerswereldje thuis. Ondernemende typen zijn ook een beetje eigenwijs. En zonder eigenwijs te zijn kun je niet succesvol ondernemen.’

Volgens mij is Wendy zelf behoorlijk eigenwijs. Ik heb namelijk de eerste aflevering van Supervrouwen gezien en wat mij betreft is het nu al een succes: sterke persoonlijkheden die enthousiast vertellen over hun werk, die innovatieve invalshoeken gebruiken en inspirerende oneliners meegeven. Waar heb ik dat toch eerder gezien?

Meer weten over Wendy of haar werk? Aarzel dan niet om contact op nemen.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: