Wendy Kiel ★ Programmacoördinator Crisisbeheersing en Rampenbestrijding

Beroep: Programmacoördinator Crisisbeheersing en Rampenbestrijding
www.rizoomes.nl
www.brandweernederland.nl
Linkedin

“Ik doe dit werk voor de hulpverlener die dag en nacht klaarstaat”

Work The Net - passie voor werk

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Toen ik naar huis reed na het gesprek met Wendy Kiel, hoorde ik op de radio de volgende uitspraak van het CBS: “De meerderheid van de volwassenen ziet werken als maatschappelijke plicht.” Dit herken ik niet uit de gesprekken die ik de afgelopen tijd heb gevoerd voor het schrijven van mijn blogs. En dit herken ik zeker niet bij Wendy Kiel. Zij is zo bevlogen in haar vak, dat ze er in haar vrije tijd onafgebroken mee doorgaat.

Wat Wendy’s vak precies inhoudt, is lastig uit te leggen. Laten we het eerst in één woord benoemen: brandweer. ‘Ik ben wel echt van de brandweer, ben er ook mee opgegroeid: mijn vader klom op van brandwacht tot commandant. Zelf zit ik op kantoor, in de beleidsondersteunende hoek. Ik doe dit werk voor de hulpverlener die dag en nacht klaar staat, die moeten we zo goed mogelijk helpen. Soms is er een redelijk groot gat tussen het werkveld en het kantoorpersoneel. Het is dan heel moeilijk om in te beelden wat echt nodig is. Daarom spreek ik zelf zoveel mogelijk in het veld af om te weten wat er speelt. En soms draai ik mee met een oefening.’

Met de functienaam Programmacoördinator Crisisbeheersing en Rampenbestrijding is het voor een buitenstaander misschien niet direct duidelijk wat Wendy doet. Bij Brandweer Nederland ondersteunt ze met haar collega’s de veiligheidsregio’s op het gebied van rampen en crises. En ze zorgt voor onderlinge verbinding. Die verbinding komt onder andere tot stand door allerlei netwerken, maar ook door kennisdeling.

Kennis delen: dat doet Wendy ook met de website Rizoomes die ze met Ed Oomes beheert. ‘Wij vinden het heel belangrijk om kennis te delen. Gewoon een ander geluid, mensen wakker schudden en alert houden. Wij delen bijvoorbeeld kennis via de brandweercanon: een pagina waarop je incidenten uit het verleden kunt terug vinden, inclusief de geleerde lessen. Als je je verleden kent, kun je je goed voorbereiden op het heden en de toekomst. Ik word er blij van als collega’s zeggen dat ze deze kennis goed kunnen gebruiken voor het opzetten van een oefenprogramma. Meer dan 1000 bezoekers per maand bezoeken onze site ook voor de brandweerbioscoop, blogs, tekeningen over de brandweer en youtubefilmpjes. Het is bijna graven in een schatkist.’

Het delen van kennis staat voor Wendy gelijk aan het helpen van de hulpverleners. ‘De mensen beter maken, het vak beter maken en de mensen helpen hun werk beter te doen. Als het helemaal bij elkaar in zo’n puzzeltje valt, is mijn dag goed. Ik zal altijd bezig blijven met veiligheid. De passie zit bij mij ook in het operationele: als ik in New York ben, ren ik nog net niet achter de brandweerwagens aan!’

Meer weten over Wendy of haar werk? Aarzel dan niet om contact op nemen.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: