Sabine Schippers ★ Tekstschrijver

Beroep: Tekstschrijver
www.sabineschippers.nl
Linkedin

Ik kom graag in contact met mensen die zich ook willen blijven ontwikkelen

Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Al bij binnenkomst raken Sabine en ik niet uitgepraat over onze ideeën. We hebben een verrassend mooie creatieve klik. Bijvoorbeeld op het gebied van netwerken. ‘2015 is het jaar waarin ik ga ontdekken wat het ondernemerschap voor mij inhoudt en wat mijn netwerkstijl is.’ Sabine Schippers werkt al bijna 20 jaar als tekstschrijver en sinds een aantal jaar als freelancer. Opdrachten genoeg, maar om het ondernemen meer aandacht te kunnen geven, moet er plek in de agenda worden gemaakt. Sabine zit dan ook niet stil.

Zo verslindt zij boeken over ondernemen en personal branding en begin dit jaar plaatste zij een oproepje om andere freelance tekstschrijvers te ontmoeten. Met een plezierige lunch tot gevolg en nieuwe afspraken in de pijplijn. En ze benaderde mij voor een blogdag. ‘Ik vind het leuk om met mensen in contact te komen die mij inspireren omdat ze lef hebben of omdat zij zich net als ik willen blijven ontwikkelen. Daarom heb ik jou benaderd,’ vertelt Sabine mij. ‘Ik vond het inspirerend dat je met jouw netwerkproject een creatieve oplossing bedacht om jezelf te profileren in jouw zoektocht naar een baan. Anderen profiteren daar ook van. Een andere reden om jou te benaderen is dat ik zelf nog nooit ben geïnterviewd. Ik vroeg me af hoe het voelt om in die stoel te zitten.’

In die stoel vertelt Sabine openhartig over waar ze tegenaan loopt, wat ze wil en wat ze doet. ‘Ik heb volop creatieve ideeën. Maar dat ene grote idee komt er pas uit als de tijd rijp is. Zo ging dat ook toen ik voor mezelf begon. Een jaar ervoor overwoog ik het al, maar het moest nog wat langer rijpen. Toen ik eenmaal begon met mijn ondernemingsplan rolde dat er zo uit. Ik doe wie ik ben heb ik daarin gezet. Dat helpt me elke keer weer als een soort mantra. Als dingen moeizaam gaan, gaat er bij mij een alarmbel af en moet ik het over een andere boeg gooien. Het gaat me steeds makkelijker af om dan antwoord te geven op de vraag: wie ben ik ook al weer en wat past bij mij?’

Wat bij haar past weet Sabine echt wel. ‘Ik richt mij als tekstschrijver op maatschappelijke organisaties waar ik achter kan staan: branches als de gezondheidszorg en de goede doelen. Een uitstapje daarbuiten is prima, maar echte passie voor mijn vak komt er uit als ik voor zulke klanten werk.’

Sabine’s passie werkt aanstekelijk en onze klik gaat zelfs verder dan het creatieve vlak: een vervolgafspraak staat al gepland. Volgens mij heeft Sabine haar netwerkstijl gevonden!

Wil je meer weten over Sabine Schippers? Neem dan contact

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: