Bianca van Overveld ★ Manager Communicatie

Beroep: Manager Communicatie bij Pantar www.pantar.nl Linkedin

“Ik was onder de indruk van wat je al had gedaan en van jou als persoon”

Bianca van Overveld

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Een paar weken geleden had ik een heel leuk sollicitatiegesprek bij Pantar in Diemen. Heel kort gezegd helpt Pantar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Na het tweede sollicitatiegesprek werd ik gebeld door de Manager Communicatie, Bianca van Overveld. De keuze was gevallen op de andere kandidaat. Erg jammer, maar Bianca was wel heel positief over mij en zou mij zeker noemen binnen haar netwerk. Een paar dagen na dat bericht wist ik het ineens: ik ging een blog over Bianca schrijven!

‘Je solliciteerde op de functie van communicatiemedewerker en was een heel goede kandidaat. Je werd tweede maar ik was onder de indruk van wat je al gedaan had en van jou als persoon. Ik kan het niet echt benoemen, je hebt een zekere gunfactor. Als ik jou kan helpen om meer bekend te raken in mijn netwerk, doe ik dat graag. Bovendien vond ik jouw andere blogs leuk om te lezen.’

Hè wat is Bianca toch een leuk mens. Ik mocht met mijn laptop en fotocamera een dagje bij haar en haar collega’s doorbrengen. Helaas voor de lezer: geen ongemakkelijke momenten om over te vertellen. Pantar is gewoon een mooi bedrijf met leuke mensen dat bijdraagt aan een betere samenleving.

Dat is ook een van de redenen dat Bianca er werkt. ‘Iedereen die hier werkt heeft een gevoel bij het bedrijf, ook in de financiële hoek. Hoe leuk is het als je ziet dat wij als bedrijf het verschil maken? Bovendien is dit een heel veelzijdig bedrijf. Alle aspecten van communicatie zitten erin. Met de combinatie van laaggeletterden en hoogopgeleiden moet je ervoor zorgen dat de communicatie intern overkomt. Ook extern hebben we te maken met een grote diversiteit aan klanten en stakeholders. Die veelzijdigheid maakt mijn baan heel leuk.’

Ik ben altijd benieuwd waarom iemand de keuze maakt voor een bepaald beroep. Het zal mijn P&O achtergrond wel zijn. ‘Als klein meisje wilde ik dierenarts worden of journalist. Op de HEAO Commerciële Economie had ik een heel enthousiaste docent. Deze kleine man wist met enthousiasme te vertellen hoe communicatie het smeermiddel is om goede contacten te leggen. Dat het vaak mis gaat omdat het alleen wordt ingezet als informatieoverdracht. Zijn uitspraken boeiden mij. We zijn inmiddels diverse communicatieopleidingen en banen verder en ik ben nu Manager Communicatie bij Pantar. Deze functie past precies bij mijn wensenlijstje: leidinggeven aan een middelgroot team en op strategisch niveau kunnen adviseren. Een team vormen bij een organisatie die ertoe doet, die meerwaarde heeft voor andere mensen. En dat in de omgeving van Amsterdam!’

Ik heb aan den lijve ondervonden dat Bianca zich graag positief uit. Ze waardeert het natuurlijk ook als zij en haar team positieve reacties krijgen. ‘Ik heb een goede werkdag gehad als Pantar op de social media een paar leuke complimenten krijgt. Als de website zo mooi is geworden als ik wil. Of als één van mijn adviseurs met een ongelooflijk goed advies gekomen is, dan ben ik daar trots op. Laatst kwam een medewerker op me af in de kantine die mij heel enthousiast aansprak over het interne magazine. Andersom vind ik het heel stoer dat diezelfde medewerker lampen voor de landingsbaan van Schiphol maakt. Zijn ouders wisten niet eens dat hij dat kon!’

Inspirerend om iemand te spreken te spreken die zo enthousiast is over haar werk. Ook vind ik het mooi om te zien dat Bianca de organisatie als een geheel ziet waar zij met haar team deel van uitmaakt. Tijd om deze blog te beëindigen. Straks lijkt het alsof ik het jammer vind dat Bianca niet mijn leidinggevende is geworden!

Wil je meer weten over Bianca van Overveld? Kijk dan op haar LinkedInprofiel.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: