Ilone Blaauw ★ Verandercoach

Beroep: Verandercoach – veilig veranderen
www.iloneblaauw.nl
Facebook
Linkedin

“Met mensen werken en mensen verbinden. Dat vind ik het leukst”

DSC_1071

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Toen Ilone de deur open deed was ik blij verrast door haar sympathieke en vlotte verschijning. Een mooie combinatie van warmte en power waardoor ik mij direct op mijn gemak voelde. ‘Wat ik het leukste vind is met mensen werken en mensen met elkaar verbinden. Als het kan breng ik er ook  diepgang in.’

Vlak voordat de blogdag bij Ilone aanbrak, kreeg ik een mail van haar, gericht aan mij en een aantal mensen uit haar netwerk. Mijn initiatief had haar op het idee van een net-werk-lunch gebracht. ‘Ik hou ervan om zoals bij de net-werk-lunch mensen bij elkaar te brengen en erachter te komen wat de passie en drijfveren zijn. Wie ben je echt? Wat zijn je ervaringen, wat heeft je geraakt en waar heb je van geleerd? Wat ik ook leuk vind, is als het uiteindelijk ergens toe leidt. Ik vind het leuk om iets tot stand brengen.’

In haar eigen loopbaan heeft Ilone ook veel tot stand gebracht. ‘De eerste 20 jaar van mijn werk rolde ik van het een in het andere en stond ik nooit een moment stil om echt na te denken. Ik heb me altijd met veranderingen bezig gehouden in mijn werk. Als er reorganisaties waren of projecten waar mensen gedrag moesten veranderen stond ik vooraan. Op een gegeven moment gaf ik leiding aan een afdeling die werd gereorganiseerd. Ineens ging ik er niet meer over. Dat heeft me heel erg geraakt. Als er een manier was om de regie terug te pakken, dan was het om zelfstandig te worden. Met een collega heb ik 3 jaar samen een bedrijf gehad. 2 jaar jaar geleden ben ik echt zelfstandig gegaan.’

Ilone is verandercoach bij www.iloneblaauw.nl en coacht mensen individueel en in teamverband. ‘Ik ben niet zozeer iets anders gaan doen. Ik houd mij nog steeds bezig met verandering maar wel in een andere vorm. Het gaat om de persoonlijke verandering. Ik geloof er niet in dat ik jou kan veranderen. Maar wel dat ik je bewuster kan maken van mogelijkheden, dat je zelf keuzes maakt. En dat je stilstaat bij het effect dat jouw gedrag heeft op anderen. Dit geldt van hoog tot laag in organisaties.’

Als zelfstandige verandercoach kom je weer nieuwe uitdagingen tegen. ‘Een veilige setting creëren, individueel en in groepen, kan ik hartstikke goed. Dat is wat ik doe: mensen aanzetten tot veilig veranderen. Toch moest ik zelf uit mijn comfort zone stappen: mezelf verkopen, het zakelijke deel, dat gaat niet vanzelf. Ik moest een knop omzetten en ondernemer worden. Gelukkig heb ik de drive om dit aan te gaan!’

Ilone staat open voor nieuwe uitdagingen, visies en ontmoetingen. Ik vind haar een geweldig mens. Misschien omdat ik zoveel van haar in mezelf herken? Zij benaderde mij omdat ze vindt dat ik veel lef toon met mijn netwerkproject. Als ik iemand zie die lef heeft en er helemaal voor gaat, dan is het wel Ilone Blaauw!

Wil je meer weten over Ilone Blaauw? Neem dan contact met haar op. Ik raad het je zelfs aan, ze is heel benaderbaar.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: