Paul van Putten ★ Teamhoofd Communicatie

Beroep: Teamhoofd Communicatie bij Veiligheidsregio Haaglanden
Linkedin
Rugbyteam the Hookers

“De verantwoordelijkheid die ik zocht heb ik gekregen”

Work The Net Passie voor Werk

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

‘Als je leidinggevende bent, heb je een andere rol in het team. ‘Voorheen werd veel meer gezegd wat je moest doen. Nu wordt er naar je gekeken. De verantwoordelijkheid die ik zocht heb ik gekregen. Ik zag weleens dat beginnend leidinggevenden snel uitvielen. Dan dacht ik: dit is toch wat je wilde? Nu besef ik me dat je geen beeld kunt vormen van een functie als je niet weet hoe het is.’ Aldus Paul van Putten, de laatste paar maanden van mijn loopbaan bij Veiligheidsregio Haaglanden (VRH), was hij mijn leidinggevende.

Paul heeft aan het NCOI de coachopleiding gedaan. ‘Dat neem ik graag mee in mijn huidige functie maar leidt weleens tot uitdagingen. Soms moet je nee zeggen, bijvoorbeeld bij een verlofaanvraag. Hoe ga je ermee om dat je als leidinggevende besluiten neemt die de ander raken? Dat vind ik moeilijk. Maar het is een kwestie van belangen afwegen: kiezen voor persoonlijk belang of het belang van het team? Je moet wel echt leren met die uitdaging om te gaan, maar dat is tegelijkertijd heel leuk om te doen.’

Voor wie het nog niet doorhad: Paul vervult voor het eerst in zijn carrière een leidinggevende positie. Waarom die keuze? ‘Ik heb 20 jaar werkervaring in allerlei uitvoerende functies op verschillende niveaus. Dat was prima, maar ik wilde zelf de koers kunnen bepalen en verantwoordelijkheid kunnen nemen. Ik denk dat dit één van de weinige functies is waarin je je met de hele organisatie bezig mag houden. Bovendien ben ik iemand met een mening. Ik heb heel veel leidinggevenden gehad en vond vaak dat het beter kon. Dan moet ik zelf dan maar eens een keer laten zien.’

Als teamhoofd Communicatie zonder Communicatie achtergrond is het extra belangrijk om de kwaliteiten binnen het team volledig te benutten. ‘Ik ben geen communicatieprofessional maar ik heb wel professionals in het team. Daarom wil ik stimuleren dat mijn collega’s zelf voorop gaan lopen. En zoek de wrijving maar op met elkaar. Wrijving geeft hitte, maar ook glans. Daar waar collega’s tegen een probleem oplopen of een vraag hebben wil ik graag meedenken. En ik neem besluiten: dat wilde ik graag, en dat vind ik leuk om te doen’

Zelf heb ik absoluut niet te klagen over mijn voorgaande leidinggevenden. Maar sommige acties maakten Paul voor mij uniek: hij werkte net in het team toen Paul ons uitnodigde voor een barbecue bij hem en zijn gezin thuis. Toen ik weg ging bij de VRH nodigde Paul mij uit voor een exitgesprek, dat had ik niet eerder meegemaakt. Vlak na mijn vertrek stelde hij op de facebookchat voor dat ik gesprekken zou voeren met Talentencoach Mariska Hidding. Dat vind ik nou zo bijzonder. Paul leek in eerste instantie niet te begrijpen waarom ik een blog aan hem wilde wijden. Ik kan je één ding vertellen: ik weet het wel!

Wil je meer weten over Paul van Putten? Neem dan contact met hem op via LinkedIn

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: