Raffaella Ammazzini ★ Pech?

http://www.robertelsing.nl
WTF wil ik

“Doen waar je energie van krijgt en er helemaal voor gaan”

DSC_0331

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Kandidaat nummer 11 stond vandaag op het programma. Robert Elsing was aan de beurt. Bekende fotograaf, schrijver en motivational speaker. Helemaal in mijn straatje dus.

Onderweg liep het even anders met dat straatje. Midden op de A4 richting Amsterdam wilde mijn auto niet meer meewerken. Ik belandde op het gras naast de vluchtstrook met uitzicht op de windmolens. Daar zit je dan. Na een periode van rennen van hot naar her, leuke mensen ontmoeten, solliciteren, veel schrijven en foto’s maken. Ineens word je gedwongen om stil te staan. Dus dat heb ik gedaan. Stilstaan en alles de revue laten passeren.

De afgelopen weken heb ik ontzettend leuke mensen ontmoet en mooie gesprekken gevoerd. Ondanks verschillende achtergronden en ideeën, gaf iedereen afzonderlijk mij mee om prioriteiten te stellen. Soms is dit gewoon rust pakken. Maar vaak is dit er helemaal voor gaan, doen waar je energie van krijgt. Wat heb je te verliezen?

Helemaal niks dus. Daarom laat ik sinds kort mijn sollicitatiebrieven niet meer door anderen checken. Ik schrijf ze nu vanuit mijn enthousiasme, interesse en overtuiging. Het mooie is dat dit wordt opgepikt door werkgevers. Zo heb ik laatst een sollicitatieprocedure doorlopen waarin ik twee gesprekken heb gehad. Uiteindelijk is de voorkeur gegeven aan de andere kandidaat. Jammer, maar dit heeft mij gelijk heel veel gebracht. Ik word gezien en dat heb ik aan mezelf te danken. Mooi detail: de leidinggevende vond mijn sollicitatiebrief zo goed geschreven, daar viel ik mee op.

Dit hele proces leert mij dat ik meer uit mag gaan van wat ik zelf kan en wil. Ik geloof dus niet in pech. Tuurlijk, soms zit het tegen. En soms zit het ongelooflijk tegen. Maar als je de situatie niet kunt beïnvloeden, kun je beïnvloeden hoe je er zelf mee omgaat. Daar geloof ik wel in. Dat was vanochtend ook het geval toen ik langs de kant van de weg stond. Het verbaasde me bijna dat ik zo rustig bleef. Maar wat kon ik ook anders? Dus heb ik Robert Elsing gebeld om te kijken of we de afspraak konden verzetten. Fijn, Robert had begrip voor de situatie. Met mijn camera bij de hand moest ik het gebeuren natuurlijk even vastleggen. En voor wie het zich afvraagt: ja, mijn auto is echt kapot, ik heb de auto niet langs de weg geparkeerd om er een foto van te maken en een blog te schrijven. Eigenlijk was dit gewoon geluk!

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: