Ankie & Yolanda ★ Met Liefde

Beroep: eigenaren van de belevingswinkel Met Liefde
http://www.metliefde.info
Facebook
Foto’s Raffaella Met Liefde

“We doen vaak een rondje door de zaak en staan dan te genieten”

Ankie & Yolanda

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

Ik kwam binnen in de winkel van Ankie & Yolanda en voelde me gelijk thuis. De warme, rustgevende sfeer, de sierlijke, frisse meubels en de sympathieke eigenaren. Met een pot thee aan tafel in het horecagedeelte voelde het alsof ik met een paar vriendinnen zat te kletsen.

Ankie & Yolanda hebben sinds oktober 2014 een belevingswinkel op de Damlaan 15A in Leidschendam. Ze knappen meubels op en verkopen deze. Daarnaast hebben zij een deel van de winkel ingericht voor het nuttigen van een kop koffie of thee. Daar is nog niet alles mee gezegd. Er worden niet alleen meubels verkocht, maar ook leuke cadeau-artikelen. Ook exposeren plaatselijke (niet professionele) kunstenaars hun kunst in Met Liefde. En voor een goede prijs bieden de dames een heerlijke high tea aan met zelf gebakken lekkernijen. Workshops en feesten, Ankie en Yolanda organiseren het allemaal. Waarschijnlijk heb ik dan nog steeds niet alles genoemd.

Contact maken vinden de dames heel belangrijk. Yolanda: ‘Ik vind het contact met mensen heel leuk. Mensen die hier voor een kopje koffie of thee komen kennen elkaar niet, maar binnen no time zit iedereen met elkaar te praten. Als je klanten dan hoort zeggen dat ze heel enthousiast zijn, dat de Damlaan dit net nodig had, dan denk ik: Ja, daar doen we het voor!’

Ankie wordt door beide dames getypeerd als het zakelijke deel. ‘Ik wist dat ik met Yolanda goed samen kon werken, dus dan begin je wel samen een onderneming. We vinden dat we allebei alles moeten kunnen. Stel dat een van ons uitvalt, dan kan de zaak wel verder draaien.’

Ankie & Yolanda hadden zich goed voorbereid op het beginnen van een eigen onderneming. Dat neemt niet weg dat er veel bij komt kijken. Ankie: ‘de inkoop van meubels, cadeau- en bakartikelen daar ben je wekelijks mee bezig. Maar ook de meubelvoorraad op peil houden, alles zelf vers maken en bakken voor de high teas, gesprekken met vertegenwoordigers, interviews en vergunningen. Dat kost veel tijd maar je wordt er steeds handiger in en je doet het samen. Als ik de zaak binnen kom voel ik: hier doe ik het voor! Regelmatig doen Yolanda en ik een rondje door de zaak en dan staan we te genieten.’

Het woord genieten is echt van toepassing op Met Liefde. Dat bevestigt de klant die tegen mij zegt: ‘we komen 1 keer koffie drinken en we kopen gelijk 2 stoelen. Vervolgens is de koffie zo lekker, dat we daar ook voor terug komen!’

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: