Bart Jan Westerduin ★ Treindienstleider

Beroep: Treindienstleider bij Prorail
Facebook

“Mijn collega’s zijn onmisbaar, zij maken het werk nog leuker”

DSC_0251-bewerkt

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.

In mijn herinnering was Bart Jan met zijn dikke bruine paardenstaart de betrouwbare Albert Heijn collega op wie ik altijd kon rekenen. Niet alleen op zijn hulp, maar ook zijn humor. Hij noemt zichzelf niet voor niets grappig.

In de loop der jaren heb ik steeds meer kanten van Bart Jan gezien. Om te beginnen zijn kale hoofd. Die verwierf hij met een weddenschap en heeft hij altijd zo gehouden. Bart Jan stuurt graag kaartjes. Geen e-cards maar echte, handgeschreven kaartjes met een postzegel erop. ‘Als kind stuurde ik op vakantie kaarten naar vrienden. Toen ik net op mezelf woonde ontstond het idee om kerstkaarten te sturen met de 3 koningen groet. Dit is uitgegroeid tot ongeveer 240 kaarten. Inmiddels stuur ik ook verjaardagskaarten en valentijnskaarten. Als ik dat niet had gedaan, zou Raffaella deze blog niet over mij schrijven.’

Naast het schrijven van kaarten heeft Bart Jan ruimschoots tijd voor zijn passie. ‘Van jongs af aan hockey ik bij de Leiderdorpse hockeyclub Alecto. Hockey is voor mij het belangrijkste. Ik ben de manager, coach, regelneef en aanvoerder van mijn team. Op dit moment heb ik een ontzettend leuk team waardoor de hockey nog leuker wordt. Met mijn drukke baan en onregelmatige uren zoek ik ontspanning bij de hockey. Gewoon gezelligheid. Ik loop daar al mijn hele leven rond, het is een soort tweede huiskamer.’

Hoe zit dat met die drukke baan? Bart Jan werkt bij Prorail als Treindienstleider. Op zijn vrije dag nam hij mij mee naar zijn werk in Den Haag. Vol enthousiasme heeft hij mij laten zien wat hij en zijn collega’s bij Prorail doen. Bart Jan heeft laten zien dat er 24/7 heel veel kennis, precisie, stressbestendigheid en samenwerking bij komt kijken. ‘In grote lijnen kun je zeggen dat NS vervoert en dat Prorail ervoor zorgt dat de treinen veilig kunnen rijden en het liefst op tijd. Ik krijg veel energie uit mijn werk. Het is mooi om je werk goed te doen. Ervoor te zorgen dat je bijtijds actie onderneemt waardoor je vertragingen voorkomt. Dan voel je dat je goed bezig bent.’

Bart Jan is oprecht begaan met het welzijn van anderen. In zijn werk leidt dat tot klantgericht denken. ‘Toen in Rijswijk een trein kapot was, heb ik de eerste de beste intercity laten stoppen zodat de reizigers maar 5 minuten vertraging opliepen. Ook zij zijn uiteindelijk de klant van Prorail. Mijn collega’s zijn voor mij onmisbaar. Zij maken het werk nog leuker. Teamwork vind ik heel belangrijk. Zelfs met tafeltennis ben ik beter in dubbelen dan in enkel.’

Bart Jan is nu niet op zoek naar een andere baan. Met zijn grote netwerk is het wel zijn tweede natuur om mensen met elkaar te verbinden. Daarom doet hij graag mee aan dit netwerkproject. Of zijn er toch nog andere functies die Bart Jan wil vervullen? Woordvoerder ofzo. Daar is nu toch een vacature van vacature van bij Prorail?

Wil je meer weten over Bart Jan Westerduin? Stuur hem dan een berichtje of mail naar bj.westerduin@ziggo.nl.

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: