Graciëlla Ritfeld ★ P&O’er

Beroep: P&O’er bij het Ministerie van Defensie
Linkedin

“Presteren betekent ook dat je er voor een ander bent”

DSC_0254

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

Achter haar rustige verschijning schuilt een intelligente dame met goede ideeën. Iedere keer dat ik Graciëlla zie, hebben we leuke en diepgaande gesprekken. Dan verbaast het me dat we nooit met elkaar afspreken. Goed plan dus om een dag met haar door te brengen en over haar te bloggen.

Medio 2013 kreeg Graciëlla een hersenvliesontsteking. Dit was behoorlijk pittig, maar kort erna ging ze weer fulltime werken. 7 maanden later trok ze het niet meer en moest ze rust nemen. ‘Toen ik net weer was gaan werken zat ik op een roze wolk en dacht ik dat ik alles weer kon doen. Eind vorig jaar bereikte ik de grens en besefte ik dat ik op mezelf moest letten: op een gezonde manier met mijn werk omgaan en me goed voelen. Heel veel mensen hebben met een ziekte te maken. Het valt mij op dat zij hier niet eerlijk over durven te zijn. Ze zijn bang dat werkgevers daar iets van gaan vinden. Bang dat dit gevolgen heeft voor hun financiële zekerheid of maatschappelijke status.’

Graciëlla is niet bang. Naast haar werk gaat ze haar studie Bestuurskunde afronden. Het belangrijkste is dat zij een goede balans houdt tussen werk en privé. Haar energieniveau is nog niet zo hoog als voorheen. Toch heeft het ziek zijn ook veel gebracht. ‘Het heeft me gemotiveerd om meer tijd te hebben om simpelweg te leven. Tijdens mijn revalidatie zag ik dat anderen zo ziek zijn, dat ze de keuze niet meer hebben voor kwaliteit van leven. Die keuze kan ik wel maken. Daarom kies ik ervoor om mijn energie goed te verdelen. Presteren is niet alleen veel uren werken. Het betekent bijvoorbeeld ook dat je er voor een ander kunt zijn. Dat is precies waar ik energie uit haal.’

Deze energie krijgt Graciëlla ook als ze contact maakt met anderen in haar werk. ‘Ik vind het het leukst als ik een vertrouwensband opbouw. Dit kan zijn met een collega die ik adviseer of met iemand voor wie ik op een andere manier iets beteken. Ik heb te maken met veel verschillende rangen en vakgebieden, hoor verschillende interessante verhalen, maar voor mij is iedereen gelijk. Dat zag ik terug toen ik in het ziekenhuis lag. Ik ontving kaartjes uit verschillende lagen van de organisatie en dat deed mij erg goed.’

Voor nu is het belangrijk dat Graciëlla goed voor zichzelf blijft zorgen en terug komt op haar oude niveau. Dat gaat wel lukken maar het kan nog een tijdje duren. Dit betekent keuzes maken over wat goed voor haar is. ‘Veel mensen maken op jonge leeftijd keuzes in hun carrière en volgen dat pad. Mensen gooien het roer pas om als iets gebeurt wat ze echt tot nadenken zet. Dat is wat ik nu ga doen!’

Wil je meer weten over Graciëlla Ritfeld? Stuur haar dan een berichtje via haar Linkedinprofiel

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: