Arjan Stam ★ Directeur Incidentbestrijding

Beroep: Directeur Incidentbestrijding bij Brandweer Hollands Midden
Teamleider USAR.NL
Brandweer Hollands Midden
Like BHM op Facebook

“Ik neem graag logische besluiten, want die kun je uitleggen”

zwart witDSC_0019-2

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

Als ik iets besluit, moet ik dit aan anderen kunnen uitleggen, zegt Arjan Stam, directeur Incidentbestrijding bij Brandweer Hollands Midden. Hij maakt deel uit van het directieteam dat mij na ruim 3 uitzendjaren niet in vaste dienst nam. Destijds was ik verdrietig dat ik niet bij de Brandweer kon blijven, maar ik begreep het wel. Er wordt naar het financiële plaatje gekeken, zeker in tijden van bezuinigingen. Maar hoe is het nou voor een directeur om een medewerker weg te sturen ondanks haar kwaliteiten en leuke persoonlijkheid?

‘Een besluit maken over een medewerker is voor een directielid het lastigste dat er is. Het heeft niet alleen effect op de medewerker, maar ook op de collega’s. Zij nemen het op voor de medewerker en komen verhaal halen bij mij. Daarom vind ik het belangrijk om logische besluiten te nemen, want die kun je uitleggen.’

Andere dingen doet Arjan moeiteloos. Hij bezoekt met enige regelmaat de 47 kazernes in de regio, want het contact met de medewerkers vindt hij erg belangrijk. Ook wordt Arjan er blij van als hij mag samenwerken met mensen die goede dingen met elkaar kunnen bouwen. ‘Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi hoe we met het project facilitair 2.0* bezig zijn. Er is een periode geweest met een hoop ruzie onderling over hoe het moest. Maar als je mensen vraagt om een bijdrage te leveren aan de oplossing is het product dat geleverd wordt vele malen beter.  Nu komen ze bij elkaar en gaan ze aan de slag.’

Als directeur kun je constant met je werk bezig zijn. De techniek draagt daar ook een bij, je bent altijd bereikbaar. ‘Als je wilt kun je 24/7 werken, ook buiten de brandweer, maar op een gegeven moment moet je jezelf beschermen.  Aan de andere kant, als je je werk leuk vindt, kun je er ook veel van hebben!’

Na afloop van ons gesprek wilde Arjan graag weten van welk werk ik enthousiast word. Ik zoek werk als communicatiemedewerker/webredacteur.  Tijdens het schrijven van dit stuk besef ik dat de directie van Hollands Midden destijds de juiste keuze heeft gemaakt. In de functie waarin ik daar wilde werken, kon ik niet al mijn kwaliteiten kwijt en zeker niet mijn creativiteit. Nu zoek ik werk waarin dat wel kan, ik ga mijn hart achterna!

*Om het functioneren van de facilitaire werkprocessen te optimaliseren, is in 2013 het Project Facilitair 2.0 gelanceerd. Hierin worden verantwoordelijkheden, processen en structuren onder de loep genomen met als doel de afstemming tussen de afdeling Facilitair en de verschillende sectoren te verbeteren – Jaarverslag 2013, Brandweer Hollands Midden

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: