Anouk van Emmerik ★ Make-up artist & Haarstylist

Beroep: Make-up artist, hairstylist, fotograaf
www.noukstyle.nl
Facebook

“Dit is wat ik wil, ik geniet echt van alles wat ik doe!”

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

‘Soms denk ik: Wat heb ik eigenlijk een bizar leven gehad, ik zou er een boek over kunnen schrijven.’ Dit hadden mijn woorden kunnen zijn, maar het zijn de woorden van Anouk van Emmerik, make-up artist & haarstylist.

Toen Anouk begin 20 was, werd zij geopereerd aan een melanoom. Het idee dat dit heel anders had kunnen aflopen, maakte dat zij bewuste keuzes is gaan maken. ‘ik besefte hoe kort het leven kan zijn. Dit besef heeft mijn loopbaan veranderd. Dat is wel in fases gegaan. Ik werkte destijds op een sportschool waar mensen depressief werden als de Porsche een lekke band had. Dan dacht ik: wat doe ik hier? Ik was op zoek naar stabiliteit en ben op kantoor gaan werken. Die periode had ik nodig om te kijken wat ik wilde en hoe ik dat zou doen.’

Het heeft wel even geduurd voordat Anouk de stap nam om zelfstandig ondernemer te worden. Een vast inkomen geeft ook veiligheid. Anouk wist niet hoe het zou lopen als ze zelfstandig zou gaan. ‘Ik had er gewoon de ballen niet voor! Uiteindelijk werd mijn kantoorfunctie boventallig en werd ik met 3 maandsalarissen naar huis gestuurd. Dat zag ik als mijn kans, ik startte mijn onderneming NoukStyle als make-up artist & haarstylist en ben gaan knallen. Als zelfstandige is het ook gewoon veel tijd investeren, voor een baas zou ik zoveel uren nooit maken. Maar dit is wat ik wil, ik geniet echt van alles wat ik doe. En dat is wat mensen zien.’

Anouk haalt het beste uit zichzelf en uit haar klanten door naar ze te luisteren, te kijken en in gesprek te gaan. ‘Als bijvoorbeeld blijkt dat het plaatje dat de aanstaande bruid in gedachten heeft klopt met wat ik voor ogen had maak ik van binnen een vreugdedansje! Mijn motto is dan ook dat ik mag genieten van wat ik doe. Uiteindelijk draait het natuurlijk om het resultaat. Dat ik creaties neerzet en denk: ja dit is echt tof! Als de klant dat ook vindt is het elke keer weer een feestje.’

Een feestje was het ook voor mij om een dag met de gastvrije Anouk door te brengen. Ik kende haar niet, maar voelde me direct op mijn gemak. We hebben leuk gepraat en keihard gelachen. Wil jij er binnenkort mooi uitzien voor een bijzondere gelegenheid? Of wil je meer weten over het bijzondere leven van Anouk van Emmerik? Neem dan contact met haar op!

WAT DOET RAFFAELLA NU? NEEM EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: