Victor van den Berg ★ Creatieve verbinder

Beroep: Begeleider in de zorg
www.talentenkabinet.nl
www.trickofthelightproductions.nl

“Je moet wel van je ass af komen en wat gaan doen!”

DSC_0321

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

Victor is begeleider van mensen met een verstandelijke beperking in het spectrum van autisme. Daar gaan we het alleen niet over hebben. Het is wel een mooie baan, die hem de mogelijkheid biedt zich bezig te houden met zijn passie verbinden.

Met het team van Trick of the light productions maakt Victor – zonder winstoogmerk –  filmproducties, registraties en videoclips.
Het Talentenkabinet – ook van de hand van Victor – biedt een platform voor sociale innovatieve ideeën. Door elkaars ideeën/producten te (laten) zien wordt dit een ontmoetingsplek voor mensen die elkaar kunnen versterken in hun werk en ideeën.

Verbinden, daar heeft Victor wel iets mee. Momenteel werkt hij aan de productie van de film Ik heb je lief! Hij is hiervoor met name ingeschakeld vanwege het uitgebreide netwerk dat hij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Victor zorgt ervoor dat de juiste partijen bij elkaar komen zodat de boel gefinancierd kan worden. En dat is nodig want ondanks een relatief beperkt budget worden de opnames voor deze film gemaakt in Leiden en New York. Maar ook in Thailand en waarschijnlijk Cambodja en Vietnam.

Waarom doet Victor dit allemaal als hij er niet eens voor betaald wordt? ‘Ten eerste doe ik dit echt omdat ik het heel erg leuk vind om te werken aan dingen waar mijn hart ligt. Als ik kijk naar bijvoorbeeld mijn filmprojecten vind ik het leuk om bijna zonder geld maar met de hulp van mensen iets te maken. Je brengt de juiste mensen bij elkaar en maakt een mooi product.’

Dat lukt niet iedereen. ‘In deze tijd van financieringsmethodes als Crowdfunding en Kickstarter kom je heel ver met goede ideeën. Veel mensen doen hier niets mee omdat ze bang zijn om te falen en om zekerheden op te geven. Mensen zijn verslaafd geraakt aan het gemak dat ze in hun leven hebben: social media, speeltjes, filmpjes kijken. Het geeft even ontspanning, maar je komt er geen stap verder mee. Je moet wel echt van je ass af komen en wat gaan doen.’

Wat Victor doet, is niet zo eenvoudig uit te leggen als bij edelsmid Nadine. Maar wacht eens even: ineens snap ik waarom Victor met een wit overhemd en zwart gilet op de foto wilde: films, in verschillende zaakjes zitten, hij regelt het wel. Zie ik daar nou een gelijkenis met de Godfather?!

Wil je Victor van den Berg benaderen? Stuur dan een mail naar victor@talentenkabinet.nl. Je kunt hem ook een berichtje sturen via Facebook.

WIL JE WETEN WAAR HET SCHRIJVEN VAN DEZE BLOGS RAFFAELLA HEEFT GEBRACHT? NEEM DAN EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: