Nadine Kieft ★ Ondernemer

Beroep: sieradenontwerpster
www.nadinekieft.com
www.GoLDFABRIK.nl
Facebook

“Op maandag denk ik YES een nieuwe week!”

Nadine Kieft voor haar atelier in Amsterdam

DSC_0086Waar word jij enthousiast van in je werk? Die vraag stelde ik aan 25 mensen in dit blogproject toen ik op zoek was naar een baan in de communicatie. Ik ben Raffaella Ammazzini en heb inmiddels mijn eigen baan gecreëerd als Diepgangjournalist. Wat ik doe? Je kunt mij bijvoorbeeld 'cadeau doen'. Bijvoorbeeld aan een bruidspaar. Die vraag ik dan: waarom kiezen jullie voor elkaar? Het resultaat van het gesprek en de fotoshoot krijgen zij als tekst of gedicht in boekvorm cadeau.  

‘Mensen zien mij altijd als edelsmid, maar in de eerste plaats zie ik mezelf als ondernemer.’ Deze uitspraak van Nadine  laat zien wie zij is: een vrouw met talent, vakkundigheid, creativiteit en ondernemersgeest.

Wij kennen elkaar al sinds de middelbare school, toen onze gespreksstof zich beperkte tot  jongens. Tegenwoordig praten we uitgebreid over werk, toekomstplannen en onze ontwikkeling.

Ik ben altijd enorm trots wanneer Nadine vertelt over haar werk, ervaringen en ideeën. Ze heeft plezier in alle facetten van haar werk en blinkt hierin uit.

‘Op maandag denk ik, yes, een nieuwe week, ik kan tenminste weer dingen doen! In mijn vrije tijd heb ik altijd het gevoel dat ik iets leuks moet doen. Dan vind ik het fijn dat ik bijvoorbeeld wasmodellen kan maken voor nieuwe sieraden.’

Het ontwerpen, maken en verkopen van sieraden doet Nadine allemaal zelf voor haar online webshop. Maar als ondernemer komt er veel meer bij kijken: ze bouwt en onderhoudt haar websites, doet de administratie, verstuurt persberichten, fotografeert, bedenkt nieuwe concepten en werkt ze uit.

Een goed voorbeeld van zo’n concept is GoLDFABRIK, de webwinkel waarmee Nadine sieraden aanbiedt die gemaakt zijn van fairtrade goud. Deze fairtrade sieraden worden ook gemaakt door andere sieradenontwerpers en verkocht via de site van Nadine.  Zij ziet andere goudsmeden liever als vrienden dan concurrenten. Kun je een klant niet helpen? Stuur die dan door naar de collega die dat wel kan.

‘Als ik een nieuw concept bedenk, word ik zo hyper dat ik er soms slecht van slaap. Iets creëren uit het niets geeft mij heel veel energie. Als je dit herkent en je twijfelt om een eigen onderneming te starten adviseer ik om niet bang te zijn. Gewoon beginnen en als het niet werkt kun je altijd nog een vaste baan zoeken. Je bent dan ook weer een ervaring rijker.’

Het gaat bij Nadine natuurlijk ook niet altijd vanzelf. Toen het ineens slechter ging door de kredietcrisis richtte Nadine PR-Tante op waarmee zij inkomsten kreeg door persberichten te schrijven voor andere ondernemers.

Je moet hoe dan ook een vooruitziende blik hebben. ‘Als ik mijn handen niet meer kan gebruiken, heb ik nog steeds mijn creatieve ideeën, wilskracht en eigenwijsheid. Ik wil er dan nog steeds iets van maken. Dan zoek ik wel een andere weg. Misschien inspireer ik anderen met mijn ideeën en ben ik over 10 jaar wel coach!’

Wil je Nadine Kieft benaderen? Bekijk dan haar contactgegevens.

WIL JE WETEN WAAR HET SCHRIJVEN VAN DEZE BLOGS RAFFAELLA HEEFT GEBRACHT? NEEM DAN EEN KIJKJE OP HAAR WEBSITE WWW.DIEPGANGJOURNALIST.NL

Advertentie
Tagged with: , , , , , , , , ,
Geplaatst in Netwerkblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Work The Net on WordPress.com
Sabine Schippers ★ Tekstschrijver
Work The Net Sabine Schippers Tekstschrijver
Volg mij
Spreek mij aan
%d bloggers liken dit: